DOLAR 27,4466 0.4%
EURO 29,0268 -0.08%
ALTIN 1.644,810,18
BITCOIN 7407113,86%
Mersin
29°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan’ın geri dönmesiyle İsveç, NATO üyeliği konusunda Türkiye’ye yeniden baskı yapıyor – POLITICO
  • Borsa Kredi
  • Siyaset
  • Erdoğan’ın geri dönmesiyle İsveç, NATO üyeliği konusunda Türkiye’ye yeniden baskı yapıyor – POLITICO

Erdoğan’ın geri dönmesiyle İsveç, NATO üyeliği konusunda Türkiye’ye yeniden baskı yapıyor – POLITICO

ABONE OL
24 Mayıs 2023 16:38
Erdoğan’ın geri dönmesiyle İsveç, NATO üyeliği konusunda Türkiye’ye yeniden baskı yapıyor – POLITICO
0

BEĞENDİM

ABONE OL

LULEÅ, İsveç – İsveç’in dışişleri bakanı Tobias Billström POLITICO’ya verdiği demeçte, İsveç’in NATO’ya katılım konusundaki tüm taahhütlerini yerine getirdiğini ve Temmuz ayına kadar transatlantik askeri ittifakın bir parçası olmayı beklediğini söyledi.

AB-ABD Ticaret ve Teknoloji Konseyi zirvesinin oturum aralarında konuşan Billström, Stockholm’ün, Ankara’nın Kürt gruplara verdiği destekle ilgili endişeleri nedeniyle İsveç’in başvurusunu geri çeken mevcut bir NATO üyesi olan Türkiye’nin tüm endişelerini giderdiğini söyledi. terörist oluşumlar Uzun süredir lider olan Recep Tayyip Erdoğan, Pazar günü Türkiye cumhurbaşkanı olarak yeni bir dönem garantiledi.

İsveç’in yaptığı değişiklikler arasında, 1 Haziran’da yürürlüğe girecek olan yerel terörizm yasasının, bu tür grupları teşvik edecek şekilde aşırılık yanlısı örgütlere katılmaktan hüküm giymiş kişiler için uzun hapis cezalarını içerecek şekilde güncellenmesi yer alıyor. Bu, İsveç’te yandaşları olan ancak Türkiye’de yasaklı olan Kürdistan İşçi Partisi’ne (PKK) üstü kapalı bir göndermedir.

Billström, İsveç’in 11 Temmuz’da Vilnius’ta yapılacak NATO toplantısı öncesinde ittifaka katılmasını beklediğini söyledi.

Billström, “Yapacağımızı söylediğimiz her şeyi teslim ettik” dedi. “Vilnius’tan önce üye olacağımıza dair yüksek bir beklenti var.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.