Durham, FBI’ın Rusya ile eski Başkan Donald Trump’ın 2016 başkanlık kampanyası arasındaki olası bağlantılara yönelik soruşturmasının kökenine ilişkin çok yıllı soruşturmasına ilişkin nihai raporunu Mayıs ayında yayınladı. Durham’ın soruşturması, kovuşturma yolunda pek bir şey vermemiş olsa da (Hillary Clinton ve diğerlerini tuzağa düşürebileceğini uman Trump destekçilerinin üzüntüsüne rağmen), Durham 306 sayfalık raporunda azarlayacak kişiler ve kurumlar buldu.
Turner, kendisini endişelendiren şeyin, hükümetin Clinton kampanyası sırasında muhalefet araştırması olarak başlayan materyali alıp siyasi sonuçları olan kapsamlı bir soruşturmanın temeli olarak kullanması olduğunu söyledi. Turner, soruşturma süreçlerinde hesap verebilirliği sağlamak istediğini söyledi.
“Nasıl,” dedi Turner, “bunun bir daha olmayacağından emin olabilir miyiz? Siyasi önyargıya sahip insanların siyasi kampanyalara girmediğinden ve hükümetin otoritesini kullanarak büyük medya ve hükümetin gerçeğe dayanmayan eylemlerde bulunmasını istemediğimizden nasıl emin olabiliriz?”
Turner, Trump’ın başkanlık sonrası gizli belgeleri ele almasıyla ilgili 37 maddelik iddianameye gelince, yasal sürecin nasıl sonuçlanacağını görmek istediğini söyledi.
“Bu şikayette listelenen davranışı kesinlikle savunmayacağım” dedi. “Ama bunu kanıtlamak zorunda kalacaklar. Ve bu ilerlemesi gereken yasal bir süreç.”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.