Borsakredi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Sinüzit Nasıl Oluşuyor?

Sinüzit Nasıl Oluşuyor?

admin admin - - 2 dk okuma süresi
0

Sinüsler en çok sinüslerin iltihabı ile oluşan sinüzit hastalığında görülüyor. Yüz kemiklerinde ve burun etrafında bulunan ve burun ile bağlantılı olan hava solu boşluklara sinüs deniyor. Üst solunu enfeksiyonu sonucunda oluşan sinüslerin tıkanıklığı ile sinüzit oluşuyor. Erken dönemdeki hastalığın ad ise akut sinüzit oluyor. Sinüzit hastalığında erken dönemde baş ağrısı, yüz ağrısı, geniz akıntısı ve burun akıntısı görüşüyor. Bu sinüzit tedavi uygulamalarında ilaçlar, burun Spreyler ve antibiyotikler kullanılıyor.

Balon ile Sinüs Açma

Sinüslerin bazılarının ağzını daha kolay bir şekilde açmak için balon sinoplasti kullanılıyor. Bu balonlar sinüzit ameliyatlarında kullanılan sadece bir aygıt oluyor.

Kronik Sinüzit Belirtileri Arasında Neler Bulunur?

Kronik sinüzitlere bakıldığında en çok, baş ağrıları, yüz ağrıları, geniz akıntısı ve burun tıkanıklığı şikayetler yer alıyor. Ağız kokusu ve öksürük gibi şikayetlere görülebiliyor.

Sinüzit Ameliyatı Sonrasında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Sinüzit ameliyatı yapıldıktan sonra hasta herhangi bir ağrı hissetmiyor. Ameliyatta buruna eriyen tamponlar kullanıldığı için bu tamponların çıkarılma işlemi bulunmuyor. Burun içi spreyler ile açılarak ya da tuzlu su ile yıkanarak açık tutulmaya çalışılıyor. Suruna oluşan kabuklanmayı azaltma içinde nemlendirici damla kullanılması öneriliyor. Ameliyat sonrasında hastanın 3 ya da 4 haftada bir defa burun temizliğini yapması gerekiyor. Sinüzit ameliyatı sonrası bu noktalara dikkat etmek gerekiyor.

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir