En çok satan ilk romanı “Eat, Pray, Love” ile tanınan yazar Elizabeth Gilbert söz konusu Pazartesi günü, yakında çıkacak kitabı, kitabın Rus ortamına ilişkin Ukraynalıların tepkisinden sonra planlandığı gibi yayınlanmayacak.
1900’lerde Sibirya’nın ortasında geçen “Kar Ormanı” adlı yeni romanın, tesadüfen Rusya’nın Ukrayna’yı topyekun işgalinin ikinci yıl dönümüne denk gelen Şubat 2024’te vizyona girmesi gerekiyordu.
Ancak, Gilbert ilan edildi ülkenin savaş suçları işlemekle suçlandığı bir dönemde kitabın Rusya’yı romantikleştireceğinden endişe eden Ukraynalı okuyuculardan gelen “yoğun tepkiler” nedeniyle projeyi duraklatıyordu.
Hafta sonu boyunca, 500’den fazla kişi Goodreads platformunda bir yıldızlı incelemeler yaparken, diğerleri ilk kitap duyurusuna hüsranla tepki gösterdi. Twitter’dan.
Gilbert son videosunda “Bu mesajları okudum ve saygı duyuyorum ve sonuç olarak kitabı yayından kaldırıyorum” dedi.
Ardından, şimdilik başka projelere odaklanacağını ve kitabın ön siparişini veren herkesin parasının iade edileceğini açıkladı.
DÜZELTME: Bu makalenin önceki bir sürümü, bir fotoğraf başlığında Elizabeth Gilbert’ı yanlış tanımlıyordu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.