DOLAR 23,5994 1.78%
EURO 25,5052 1.43%
ALTIN 1.485,311,67
BITCOIN %
Mersin
27°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Polonya cumhurbaşkanına ‘aptal’ diyen yazar cezalandırılmamalı – POLITICO
  • Borsa Kredi
  • Siyaset
  • Polonya cumhurbaşkanına ‘aptal’ diyen yazar cezalandırılmamalı – POLITICO

Polonya cumhurbaşkanına ‘aptal’ diyen yazar cezalandırılmamalı – POLITICO

ABONE OL
23 Mayıs 2023 16:19
Polonya cumhurbaşkanına ‘aptal’ diyen yazar cezalandırılmamalı – POLITICO
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polonya Yüksek Mahkemesi Salı günü, Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’yı sosyal medyada “moron” olarak nitelendiren bir yazarın kovuşturmayla karşı karşıya kalmaması gerektiğine dair daha önceki bir kararı destekledi.

Polonya’da devlet başkanına hakaret suçtur.

Polonyalı yayın organı Onet’e göre, Ulusal Savcılığın temyiz başvurusunu “açıkça asılsız” olduğu gerekçesiyle reddeden mahkeme, yazar Jakub Żulczyk’in sosyal medya paylaşımının suç teşkil etmediğini ve önemsiz zarara yol açtığını söyledi.

Żulczyk, “nihayet beraat ettiği” için rahatladığını söyledi.

Facebook’ta “Nihayet tüm bunlara bir son verebileceğimiz için çok mutluyum” diye yazdı.

Polonya’da – Polonya’nın ve hatta başka bir ülkenin – cumhurbaşkanına hakaret etmek üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılıyor.

Kasım 2020’de ABD başkanlık seçimlerinden sonra Żulczyk, Duda’nın o zamanki Başkan seçilen Joe Biden’ı zaferinden dolayı tebrik etme şeklinden şikayet etmek için Facebook’a gitti.

Duda vardı söz konusu seçimi kazanacağı şimdiden belli olmasına ve diğer devlet başkanlarının çoktan kazanmasına rağmen, Biden’ın “Seçici Kurul tarafından aday gösterilmesini” bekliyordu. tebrik etti o.

“Joe Biden, Amerika Birleşik Devletleri’nin 46. başkanı. Andrzej Duda bir moron,” diye yazdı Żulczyk.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.